neděle 17. listopadu 2013

Bitcoin stoupá. Sledujte to efektivně

Je mnoho způsobů, jak sledovat aktuální kurz bitcoinu (BTC) vůči dolaru či jiným měnám. Někomu může vyhovovat pouze jednoduchá aplikace, která ukáže jen samotné číslo a případně vás upozorní, pokud kurz přesáhne nějakou hranici. Chcete-li mít o vývoji skutečně přehled, doporučuji bitcoinwisdom.com.

Pokud vám nevadí reklamy, které rozhodně nepůsobí nějak výrazně rušivě, můžete BitcoinWisdom používat zdarma. Výhodou je, že sleduje všechny hlavní bitcoinové burzy. Pro nás bude asi nejzajímavější Mt.Gox, kde BTC můžete prodávat či kupovat (většinou) nejdráže. Jedná se o nejstarší a nejspolehlivější burzu. Pokud chcete ale něco evropského, doporučuji sledovat Bitstamb. Tahle burza má sídlo ve Slovinsku a je také uživatelsky mnohem přívětivější.
BitcoinWisdom
Pokud používáte iPad nebo iPhone, existuje celá řada programů na sledování kurzu BTC. Osobně se mi osvědčil jednoduchý Bitcoin Tracker. Zobrazuje pouze hodnotu BTC vůči nějaké měně a pak vám vždy po zapnutí jednoduše ukáže o kolik hodnota BTC stoupla nebo klesla. Je to prosté jako facka. Bitcoin Rates je na tom podobně, jen můžete na přehledném grafu sledovat výkyvy. Oba programy lze nastavit tak, že vás upozorní, pokud cena přesáhne či klesne na určitou hodnotu. To se hodí ve chvíli, kdy jste pevně rozhodnuti, že třeba BTC prodáte jen za 500 dolarů atp..
Bitcoin Tracker na iPadu.
Bitcoin Tracker na iPadu.

Žádné komentáře:

Okomentovat